Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

luni, 9 iulie 2012

Cheesecake cu ciocolată și zmeură

          Nu știu de ce nu mă pot decide asupra alegerii unei arome preferate! În copilărie știam clar că sunt ”a vanilla addict”. Fructele clar se mâncau doar cu creme albe cu aromă de vanilie sau frișcă, niciodată, dar NICIODATĂ cu ciocolată, era o regulă! Acum însă îmi plac tot felul de combinații, amestec fructele cu ciocolata, adaug scorțișoară, anason, diverse alte esențe, și toate-mi plac maxim. E enervant să nu știi ce nu îți place, sau chiar să îți placă totul în diverse combinații. Nu vi se întâmplă și vouă la fel? Voi știți clar ce preferați și ce nu?

          Din ciclul ”the best summer treat: cheesecake”, astăzi vă las să tânjiți după aceste felii de cheesecake atât de tare, că numai o fugă la supermarket pentru a cumpăra cremă de brânză și biscuiți digestivi vă va salva! Reteta e un ”must have this summer”! Am încercat magnificul cheesecake în diverse alte combinații, însă aceasta este the best of!
        
  Am folosit:
- 140g biscuiți digestivi (am ales Belvita Start cu ciocolată și cereale)
- 80 g unt topit și răcit

- 900 g cremă de brânză (am folosit pentru prima dată crema de brânză marca Dr. Oetker, care efectiv mi-a întrecut toate așteptările, comportându-se excelent în compoziție)
- 250 g smântână fermentată
- 200 g zahăr tos
- trei ouă
- două lingurițe de coajă de lămâie
- o lingură de suc de lămâie
- esență de vanilie
- trei linguri de făină

          Pentru crusta de biscuiți am topit untul și l-am lăsat să ajungă la temperatura camerei. Am măcinat fin biscuiții în robotul de bucătărie, după care am turnat untul topit și răcit, amestecând ușor. Am tapetat o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt pe fund și puțin unt pe margini și am presat biscuiții măcinați pe fundul tăvii cu o lingură. Am dat tava la rece până când m-am ocupat de crema de brânză.
          Am pus toată crema de brânză într-un bol, după care am mixat energic timp de unul-două minute, ca să obțin o consistență cât mai cremoasă. Am adăugat zahărul, și apoi ouăle, mixând încontinuu. Adaugăm coaja și sucul de lămâie, după care adăugăm ploaie și făina cernută în prealabil. În final adăugăm smântâna, mixând compoziția ușor până la obținerea unei creme ușor aerate. Nu mixăm mai mult decât este necesar!

          
Turnăm compoziția în tava tapetată cu bisuiții măcinați, nivelăm suprafața cremei cu o spatulă și dăm tava la cuptorul încins la 180°C pentru o oră dacă ne dorim un cheesecake cu o consistență mai uscată, sau 45-50 minute pentru un cheesecake cu o consistență cremoasă.

         
Lăsăm cheesecake-ul să se răcească complet, după care îl punem la frigider pentru cel puțin o oră. Pentru ganache-ul de ciocolată am topit o tabletă de 100g de ciocolată amăruie împreună cu 50 ml smântână dulce și 25g unt la baie de aburi, după care am turnat ganache-ul peste cheesecake-ul răcit. Am ornat cu zmeură proaspătă. Combinația nu a putut fi altfel decât divină, belive me!







35 de comentarii:

  1. Este de vitrina !:)
    Dupa tortuletul meu cu iaurt si zmeura tot nu pot sa refuz frumusetea asta!
    Daca mai gasesc zmeura o prepar si eu!
    O saptamana usoara !:)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adina! Cred ca acum e sezonul zmeurei, daca te grabesti cu siguranta mai gasesti sa cumperi!
      Te pup, o saptamana (sau ce a mai ramas din ea) frumoasa si tie! :*

      Ștergere
  2. wow cum arata!!!! sectiunea e delicioasa! pupici

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Anto! Ma bucur ca iti place, pupici :*

      Ștergere
  3. zmdeurica mea sta cuminte in frigider, ciocolata am in casa...dar restul tb sa le cumpar...m-ai "virusat"!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am fost virusata, dar uite ce minunatie au iscat virusii :))
      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  4. E divin, mai mult de atat nu am ce spune!!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as spune la fel despre cheesecake, ca e divin! Cu totii trebuie sa incercam macar o data o felie de cheesecake!
      Te pup :*

      Ștergere
  5. Chiar ca o sa tanjesc dupa acest cheesecake :))
    Arata bestial si de gust nici nu ma indoiesc ca este la fel...
    Pupici

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, e fenomenal, merita incercat!
      Pupici cu drag >:D<

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Asa e, ne place place place :))!
      Te pup

      Ștergere
  7. Minunat!
    In copilaria mea nu se prea gasea ciocolata,de aceea toate prajiturile erau cu frisca...eu acum nu suport frisca, de aceea fac toate prajiturile cu ciocolata! ;-)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte bune cu ciocolata, si eu le ador <3
      Pupici, scumpa

      Ștergere
  8. Inca o saptamana si fac si eu! promit! <3

    RăspundeţiȘtergere
  9. Inca o saptamana si fac si eu, promit!!!! <3

    RăspundeţiȘtergere
  10. Arata perfect!! Felicitari! Pozele sunt superbe :)

    RăspundeţiȘtergere
  11. Vai de mine! Te rog sa te potolesti cu felia asta chinuitoare! Atat iti spun! :P Risti sa vin pana la tine in vizita! :P

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Te astept, draga mea! Doar ca nu mai e cheesecake :)) Fac altceva bun, promit!
      Pupici

      Ștergere
  12. feliuta asta m-a cucerit! ispititoare rau...

    RăspundeţiȘtergere
  13. Asta e feliuta mea! Am zis <3!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Mmm, ce sa mai zic decat ca imi este o pooftaaa de cheesecake...:)Super apetisant arata!Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva mii de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundeţiȘtergere
  16. Diana, imi poti spune si mie de unde pot lua crema de branza de la Dr. Oetker? Multumesc si felicitari pentru blog! E minunat!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Andreea,
      gasesti crema de branza in supermarketurile Carrefour si Real, insa denumirea e in lb. maghiara, Twarog, arata asa:
      http://www.google.ro/imgres?um=1&hl=ro&authuser=0&biw=1366&bih=565&tbm=isch&tbnid=9jIPF30NcFv1cM:&imgrefurl=http://www.jocurban.ro/injoaca/%3Fattachment_id%3D3002&docid=5eLErwK1-83ZNM&imgurl=http://www.jocurban.ro/injoaca/wp-content/uploads/2011/06/Branza-de-vaci-cremoasa-Dr-Oetker.gif&w=145&h=170&ei=JGUiULzcCYGg4gTtmoGYBg&zoom=1
      Multumesc si eu pentru aprecieri, ma bucur ca iti place blogul!
      Pupici

      Ștergere
  17. Reteta admirata-probata-gustata ;)Am fost foarte incantata de rezultat si pot spune ca este un desert cu care iti vei impresiona cu siguranta musafirii :))

    RăspundeţiȘtergere
  18. Buna,
    Crema de branza Dr Oetker este de fapt branza de vaci ? Ca m-am tot uitat si n-am gasit asa ceva.
    Superb tortul !
    Multumesc,
    Mihaela

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, gasesti la finalul postarii asteia o fotografie a produsului: http://www.cantboilanegg.ro/2013/01/brownie-bottom-cheesecake.html
      E crema de branza de vaci, are o consistenta mai fina decat a branzei de vaci clasice!
      Pupici,
      Diana

      Ștergere
    2. Cu ce as putea inlocui crema de branza Dr Oetker? Cu philadelphia, ricotta sau mascarpone?

      Ștergere
    3. De preferat cu Philadelphia!

      Ștergere
  19. Felicitari imi place mult blogul tau!!! O sa incerc mai multe retete!
    Pozele sunt superbe!! Bravo!

    RăspundeţiȘtergere