Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

vineri, 29 iunie 2012

Fried calamari

         
Am cam rămas în urmă cu postarea rețetelor gătite în ultima perioadă, fapt pentru care acum încerc să recuperez! Rețeta pe care tocmai o postez este o scapare nesănătoasă, dar atât de gustoasă că te poți opri cu greu din mâncat. Fried calamari sau calamari pané sunt un deliciu și, în cazul în care până acum nu v-ați încumetat să cumpărați calamari, e timpul să o faceți, nu veți avea nici urmă de regret!

         
Eu eram foarte sceptică în ceea ce privește fructele de mare, diferite specii de pești sau alte orătănii, și nici acum nu-mi place absolut deloc să tranșez, eviscerez sau sa curăț vreo vietate, însă știți că am început să mai gust câte puțin din fiecare? Și unele dintre ele chiar îmi plac! Și acum trebuie neapărat să menționez că am cumpărat calamari congelați, feliați, gata pentru a fi folosiți în rețetele alese, altfel mi s-ar parea hidoși, și chiar oribil să îi curăț/feliez etc. eu, by my own.

Ingrediente:
circa 150 g rondele de calamari (cam douazeci de rondele)
un ou
făină
pesmet
sare și piper
aproximativ 250 ml ulei pentru prăjit

         
Batem oul cu sare și piper și începem să dăm rondelele de calamari prin făină, apoi prin ou bătut, iar in final prin pesmet.
          Prăjim calamari în baie de ulei. În ce vase realizați de obicei prăjirea în baie de ulei? Eu va recomand un WOK pe care îl puteți achiziționa din cel mai complex magazin online de produse pentru bucătărie, KitchenShop. În afară de prăjirea în ulei puțin și foarte încins (în stil ”stir fry”), în puteți folosi un WOK și pentru a prăji în cantități mai mari de ulei, clasica baie de ulei, WOK-ul comportându-se asemănător cu o friteuză, ideală pentru procedeul de "deep fry".

          
Încingem uleiul, după care prăjim rondelele de calamari la foc mediu, cam un minut pe fiecare parte, in cazul în care nu sunt complet acoperite de ulei. Dacă sunt complet cufundate în ulei, rondelelor de calamari le ia cam doua minute să se prăjească, atenție însă, la foc mediu!!! Dacă focul este prea mare și uleiul prea încins, este posibil să fie prăjiți la exterior, dar în interior nu!
Scoatem rondelele de calamari pe un vas tapetat cu un servet absorbant, ca să se scurga excesul de ulei.

          
Le servim cu un sos de usturoi, sau de patrunjel, sau tzatziki, oricare va este pe plac! Sunt o gustare delicioasă!



5 comentarii:

  1. Sunt foarte buni Diana! sotul meu e innebunit dupa ei :) nu am preparat niciodata acasa calamari prajiti, dar e o idee buna cand vad cat de facil e :) Te pup, sa ai un weekend placut!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Diana si eu sunt la capitolul "incercare" fructe de mare:) pana acum regret ca n-am incercat mai devreme. Mi-ai dat o super idee cu ce sa gatesc azi . Felicitari pentru blog , chiar m-a salvat de cateva ori cand eram in pana de idei. Te pup si mai adauga retete ca sunt delicioase !

    RăspundeţiȘtergere
  3. Si eu am mancat prima oara abia anul trecut in concediu.
    Mi-a parut rau ca nu am incercat mai repede, acum sunt ''topita'' dupa asa ceva.
    Am luat congelati dar nu sunt asa buni, si din pacate proaspeti eu nu am gasit, asa ca astept concediul din aceasta vara ca sa mananc calamari pane, proaspeti, buni si muuulta lamaie :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Oh, ce imi plac calamari prajiti, am facut o singura data, in aluat cu bere (parca) :) Imi plac cu sos de rosii si hrean. Ar trebui sa mai fac si eu, ca tare bine arata ai tai :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Moama fetelor noi suntem innebuniti dupa fructe de mare! al meu cred ca atunci cand era bebel nu primea sa rontzaie tzitzi, ci o increngatura de fructe de mare, ca prea ii place aroma lor ;) Faine poze, faine rau!

    RăspundeţiȘtergere